Начало За нас Реклама Контакти

Гювечета с горски гъби и тиква

Снимка за Гювечета с горски гъби и тиква
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Заради землистите нотки във вкуса на гъбите, те много си подхождат с картофите, а заради присъщата им сладост - с тиквата. Така навързаните продукти в тази рецепта правят ястието завършено по най-вкусния възможен начин.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г смесени горски гъби
  2. 400 г сварени картофи
  3. 2 с. л. масло
  4. 2 с. л. зехтин
  5. 2 големи глави лук, нарязани на полумесеци
  6. 4 скилидки чесън, ситно нарязани
  7. 200 г тиква цигулка, обелена и нарязана на малки кубчета
  8. 1 с. л. салвия, ситно нарязана
  9. 200 г топено пушено сирене
  10.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се нарязват на тънки кръгчета и се разпределят на дъното на 4 гювечета.

  2. 2.

    В сгорещените масло и зехтин се слагат лукът и чесънът, разбъркват се 2-3 мин., добавят се гъбите и тиквата. Бъркат се, докато се изпари водата и тиквата поомекне. Подправят се със салвията, сол и пипер на вкус. Разбъркват се с нарязаното топено сирене и всичко се разпределя в гювечетата. Запичат се за 20 мин. на 200˚ С, докато се зачервят отгоре и сиренето се разтопи.


Подходящи типове вина
Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари