Начало За нас Реклама Контакти

Гъби на тиган в индийски стил

Снимка за Гъби на тиган в индийски стил
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Гъбите са традиционен продукт в Южна Индия и местните подправки им пасват напълно.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 глава червен лук, едро нарязана
  • 3 скилидки чесън, нарязани
  • 1 с. л. джинждифил, ситно нарязан
  • 1 зелена люта чушка, нарязана
  • 3 с. л. зехтин
  • ½ ч. л. кимион на зърна
  • ½ ч. л. смлян кимион
  • ½ ч. л. смлян кориандър
  • 2 домата, обелени и нарязани на кубчета
  • 400 г печурки
  • 2 с. л. ситно нарязан кориандър или магданоз
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Смилат се заедно лукът, чесънът, джинджифилът и лютата чушка.

  • 2.

    Зехтинът се загрява и в него се слагат семената от кимион за няколко секунди, докато станат ароматни. Сипва се лучената смес и се разбърква на умерен огън 3-4 мин., докато водата се изпари.

  • 3.

    Добавят се доматите и всичко се бърка, докато сосът се сгъсти. Слагат се смлените кимион и кориандър. 

  • 4.

    Добавят се гъбите, посоляват се и се разбъркват 4-5 мин., докато сместа започне да ги покрива.

  • 5.

    Разбъркват се с пресния кориандър и се сервират с пресен хляб.

  •  
Подходящи типове вина
Окт. 2014
Още подобни рецепти
Коментари