Начало За нас Реклама Контакти

Горски гъби с херес

Снимка за Горски гъби с херес
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Херес е прочуто испанско ликьорно вино, което с изисканата си сладост и землисти ароматни акценти чудесно си партнира със подобните вкусови характеристики на горските гъби. А цялата тази хармония можете да постигнете само за 30 минути.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 400 г микс от гъби: шийтаке, рижики, манатарки, шимеджи, печурки, пачи крак и пр.
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 с. л. масло
  • 1 глава  лук, нарязана на ситно
  • 3 с. л. сушени домати, нарязани на ивици
  • 500 мл сух херес или сух вермут
  • 100 г бри, нарязано на малки кубчета, по желание
  • 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  •  сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Ако се използват рижики, предварително се заливат с вряща вода, отцеждат се и се подсушават. Всички гъби се почистват с помощта на суха гъба или четка и се нарязват на ивици.

  2. 2.

    В сгорещената мазнина се слага лукът и се запържва, докато леко порозовее. Добавят се гъбите и се разбъркват на силен огън 2-3 мин. Налива се виното и се оставя на огъня, докато течността се изпари. Добавят се сушените домати, посолява се на вкус, подправя се с пипер и се слагат сиренето и магданозът.


Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари