Начало За нас Реклама Контакти

Есенно къри с тиква

Снимка за Есенно къри с тиква
70
Време за приготвяне: 70 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Рецептата за ароматното тиквено ястие донесе на своята създателка Лили Тончева наградата от поредния кръг от кулинарния конкурс на списание МЕНЮ. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1.  зехтин
  2.  червен пипер
  3.  къри
  4. 2-3 скилидки чесън
  5. 1 глава лук
  6. парче тиква
  7. 3 моркова
  8.  червена и зелена чушка
  9. 1 консерва кокосово мляко
  10. ½ стрък праз лук
  11.  сол
  12.  магданоз
  13.  кускус за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Измиват се всички зеленчуци и се нарязват - тиквата, морковите и чушките на кубчета, лукът на лентички, а празът - на кръгчета.

  2. 2.

    В подходящ тиган с незалепващо покритие се слага зехтинът да се сгорещи. При непрекъснато разбъркване се прибавят червеният пипер, кърито, чесънът и лукът, за да овкусят добре мазнината. Изсипват се парчетата тиква и морковите и се разбърква около 2 мин., след което се добавят и чушките. Задушават се до полуготовност.

  3. 3.

    Към зеленчуците се добавя кокосовото мляко. Посолява се на вкус. Ястието се захлупва и се оставя на слаб огън да къкри.

  4. 4.

    Празът се добавя малко преди кърито да се свали от огъня, за да остане леко хрупкав. Поръсва се с магданоза.

  5. 5.

    Сервира се с гарнитура от кускус.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари