Начало За нас Реклама Контакти

Есенен рататуй

Снимка за Есенен рататуй
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В тази сезонна версия на известното провансалско ястие тиквичките са заменени от доста по-едрата си оранжева роднина, което леко премества вкусовия профил на рататуя към сладката гама, а ароматът се уплътнява със землисти тонове.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 с. л. зехтин extra virigin 
  2. 1 ч. ч. червен лук, нарязан на полумесеци
  3. ½ ч. ч. селъри или целина, нарязани на ситно
  4. 2 ч. ч. нарязана на кубчета тиква или сладки картофи
  5. 1 патладжан, нарязан на малки кубчета
  6. 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  7. 1 червена чушка, нарязана на кубчета
  8. 2 домата, обелени и нарязани на кубчета
  9. 2 с. л. листа от босилек
  10. 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  11. 1 ч. л. мащерка
  12.  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се слагат лукът и целината. Разбъркват се 3-4 мин. на умерен огън, докато омекнат.

  2. 2.

    Слагат се тиквата, патладжанът и чесънът. Разбъркват се 8-9 мин. и се добавят чушката и доматите.

  3. 3.

    Разбъркват се 3-4 мин. и се слагат подправките. Тиквата не бива да се разварява.


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари