Начало За нас Реклама Контакти

Двуцветна супа

Снимка за Двуцветна супа
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В горещите дни студените супи са задължителна част от менюто. Затова ви предлагаме един ефектен представител на жанра, в който бялата част е интерпретация на класическия таратор, а зелената – екзотично кулинарно произведение от авокадо, овкусено с чесън, лимонов сок и лют сос.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за бялата част:
  • 3 ч. ч. кисело мляко
  • 1 краставица, нарязана на ситно
  • 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
  • 1 печена зелена чушка, нарязана на ситно
  • 2 с. л. орехи, скълцани на ситно
  • 2 с. л. копър, нарязан на ситно
  • 1 ч. ч. ледена вода
  •  сол на вкус
  •  шарен пипер на вкус
  • за зелената част:
  • 2 авокадо
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 1 ч. ч. студено кисело мляко
  • 1 ч. л. лют сос
  • 1 с. л. сок от лайм или лимон
  •  сол на вкус
  • за гарниране:
  • 2 с. л. зехтин 
  • 4 - 8 белени сварени скариди
  • 1 ч. л. кайенски пипер
  • 1 червена люта чушка, нарязана на ситно
  • 1 стрък копър

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Киселото мляко се разбива и в него се прибавят краставицата, чушката, лукът, орехите и копърът. Овкусява се със сол и шарен пипер на вкус.

  2. 2.

    Авокадото се обелва и се пасира заедно с млякото, чесъна и лютия сос. Подправя се със сол и сок от лайм.

  3. 3.

    В подходяща купа или чиния се сипват от двата вида супа. Гарнира се със скаридите, зехтина, кайенския пипер, лютата чушка и магданоза.


Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари