Начало За нас Реклама Контакти

Домашна шарена туршия

Снимка за Домашна шарена туршия
25
Време за приготвяне: 25 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта

Свежестта на зеленчуците в тази ароматна туршия е гарантирана от лесната за приготвяне марината и добрия избор на съставки.

СъставНеобходими продукти за 6 бурканчета от 400 мл

  • 6 камби
  • 800 г зеле, тънко нарязано
  • 300 г моркови, настъргани
  • 3-4 стръка целина или селъри
  • 1 ч. ч. нарязано червено зеле, по желание
  • 10 скилидки чесън
  • 4 с. л. зехтин
  • 2 дафинови листа
  • 1 пакетче Пикант фикс сладко-кисел Dr. Oetker
  • 1,75 л вода
  • 300 мл оцет 6° или 9°
  • 150 г захар

Начин на приготвяне

  • 1.

    Бурканите, в които ще се съхранява туршията, се измиват и се подсушават. Капачките се слагат за 5 мин. във вряща вода, отцеждат се и се оставят да изстинат.

  • 2.

    Дръжките на камбите се изваждат и семките се отстраняват.

  • 3.

    Смесват се зелето, морковите и нарязаната целина. Напълват се камбите, а останалите нарязани зеленчуци заедно с червеното зеле, чесъна и дафиновите листа се слагат на дъното на бурканите. Отгоре се подреждат напълнените камби.

  • 4.

    Съдържанието на пакетчето Пикант фикс сладко-кисел Dr. Oetker се смесва с водата, захарта и оцета и се слага да поври 4-5 мин., като се разбърква непрекъснато. С горещата марината се заливат зеленчуците и бурканите се затварят. Съхраняват се на тъмно.


Видео
Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари