Начало За нас Реклама Контакти

Булгур с маслини и сирене

Снимка за Булгур с маслини и сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази свежа рецепта с арабски привкус се приготвя за много кратко време и не изисква кой знае какви усилия. Но основното ѝ предимство е, че съставките в нея са фино балансирани така, че да се получи едно наистина апетитно ястие.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. зехтин Extra Virgin
  • 2 с. л. краве масло
  • 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. кимион на зърна
  • 1 ч. ч. замразен или сварен зелен фасул
  • 1 червена чушка, нарязана на кубчета
  • 400 г арабски булгур или кускус
  • ½ ч. ч. нарязани черни маслини
  • ½ ч. ч. нарязани зелени маслини
  • 200 г биволско сирене, нарязано на кубчета
  • 1 ч. л. кайенски пипер
  • 1 ч. л. джоджен
  • 2 с. л. лимонов сок
  •  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Половината от маслото и зехтина се сгорещяват. Добавят се лукът и кимионът. Всичко се запържва на умерен огън 3-4 мин. Сипват се зеленият фасул и маслините, разбъркват се 2-3 мин. и се отстраняват от огъня.

  2. 2.

    Слагат се да заврат 600 мл вода заедно с кайенския пипер, сол на вкус и останалото масло и зехтин. Щом заври, се добавят булгурът и джодженът, разбърква се с дървена лъжица и се отстранява от огъня. Покрива се с памучна кърпа и се затваря с капак за 5 мин., докато цялата течност се абсорбира.

  3. 3.

    Към готовия кускус се прибавят лучената смес и сиренето и се подправя с лимоновия сок. Сервира се веднага.


Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари