Начало За нас Реклама Контакти

Булгур с гъби, праз и домати

Снимка за Булгур с гъби, праз и домати
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Когато булгурът се използва за основни ястия, той често се готви като пилаф - на тих огън и с ароматен бульон.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. зехтин
  • 2 с. л. масло
  • 3 стръка праз, нарязани на кръгчета
  • 250 г гъби, нарязани на четвъртини
  • 2 домата, обелени и нарязани на малки кубчета
  • 2 ч. ч. арабски или турски булгур
  • 4 ч. ч. зеленчуков бульон или вода
  • 1 ч. л. риган
  • 4 с. л. магданоз, ситно нарязан
  • 2 с. л. копър, ситно нарязан
  • 2 с. л. джоджен, ситно нарязан
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 2-3 с. л. лимонов сок
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Загряват се зехтинът и маслото. Добавя се празът и се разбърква на силен огън 5-6 мин. Слагат се гъбите. Разбъркват се още 3-4 мин. Добавят се доматите и булгурът.

  • 2.

    Налива се бульонът. Подправя се със сол и пипер на вкус. Ястието се затваря с капак и се оставя на много тих огън за 20 мин.

  • 3.

    Щом булгурът омекне, се добавят риганът, магданозът, джодженът и копърът. Подправя се с чесъна и лимоновия сок. Разбърква се и се поднася.

Подходящи типове вина
Авг. 2014
Още подобни рецепти
Коментари