Начало За нас Реклама Контакти

Брюкселско зеле с орехи и грозде

Снимка за Брюкселско зеле с орехи и грозде
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Мнозина се мръщят на специфичния вкус на брюкселското зеле, но комбинирането му със сладостта на гроздето и тръпчивостта на орехите рязко ще намали броя на тези хора.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г брюкселско зеле
  • 300 г червено грозде
  • 100 г орехи
  • 4-5 стръка мащерка
  • 4 с. л. зехтин
  • 1 с. л. мед
  • 2 с. л. балсамов оцет
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Всяка зелчица се срязва в основата на кръст. Слагат се за 4 мин. във вряща подсолена вода, отцеждат се и веднага се завиват с ледена вода, за да не потъмнеят. Подсушават се.

  • 2.

    Гроздето се накъсва на малки гроздове, слага се в тавичка и се поръсва с меда, 2 с. л. зехтин, балсамов оцет и малко сол. Пече се 5-6 мин. на 200° С. Прибавят се зелчиците, мащерката и орехите, пак леко се посолява, всичко се разбърква внимателно и се запича още 15 - 20 мин.

Подходящи типове вина
Дек. 2015
Още подобни рецепти
Коментари