Начало За нас Реклама Контакти

Брускети със сирене и гъби

Снимка за Брускети със сирене и гъби
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Класика на италианската кулинария, брускетите могат да се гарнират с най-разлчини продукти. Опитайте нашето богато на вкусове предложение с гъби, жълто сирене и мащерка.

СъставНеобходими продукти за 16 порции

  • 8 филии царевичен хляб
  • 3 с.л. масло
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън, скълцана на ситно
  • ½ глава лук, нарязан на ситно
  • 300 г гъби, нарязани на тънки резенчета
  • 1 с. л. бяло вино
  • 1 с. л. сметана
  • 100 г ементал или кашкавал
  • 1 с. л. магданоз
  • 1 щипка мащерка

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Корите на хляба се изрязват и филиите се срязват по диагонал. Маслото се стопява и с него се намазват филиите от двете страни.

  2. 2.

    В зехтина се задушава лукът, прибавя се чесънът. След 30 сек. се слагат гъбите. Задушават се, докато се изпари водата. Тогава се слагат виното и сметаната, а след 1 мин. се сипва настърганият ементал. Прибавят се подправките. Когато сиренето се стопи, тиганът се отдръпва от огъня.

  3. 3.

    Филиите се намазват с гъбената смес и се запичат за 10 мин. на 200°С, докато се зачервят.

Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари