Начало За нас Реклама Контакти

Аспержи със селъри и лешници

Снимка за Аспержи със селъри и лешници
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Аспержите сами по себе си са забележително вкусни, но чудесно се разбират с много други продукти. В случая с чесън, лешници и селъри.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 връзка зелени аспержи
  • 300 г селъри
  • 5-6 скилидки чесън
  • 5-6 с. л. зехтин
  • 100 г сурови лешници
  • 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  • 1 ч. л. захар
  • 2 с. л. вода
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Аспержите се почистват. Селърито се нарязва по дължина на 3-4 по-тънки парчета. Чесънът се обелва и скилидките се срязват на две по дължина.

  • 2.

    Зеленчуците се поставят в топлоустойчив съд и се поръсват със солта, пипера, лимоновата кора, захарта и зехтина. Отгоре се слагат лешниците, добавя се водата и всичко се слага да се пече на 180° С около 25 - 30 мин.


Подходящи типове вина
Май 2011
Още подобни рецепти
Коментари