Начало За нас Реклама Контакти

"Пакетчета" от тиквички

Снимка за
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Да бяхме Кристо и Жан-Клод, щяхме да вложим цялото си умение във външната обвивка. Но понеже сме хора на кулинарното изкуство, наблягаме с еднаква сила и на това, което се крие под опаковката. Така всички на масата ще се почувстват като на Коледа, когато се раздават подаръци, с тази малка разлика, че нашата "шарена хартия" не е предвидена за кошчето за отпадъци, а за изяждане. По този начин и най-върлите еколози ще са удовлетворени, защото пакетите не оставят след себе си купища ненужен и замърсяващ околната среда амбалаж. Ако познавате такъв човек, поканете го специално и му поднесете този дар. Гарантираме, че няма и да гъкне!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 тиквички
  • 200 г моцарела или кашкавал
  • 2 домата
  • 1 ч. ч. готов сварен объл ориз
  • 1 с. л. нарязан босилек
  • 2 с. л. зехтин
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус
  • за соса:
  • 4 с. л. зехтин
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 с. л. маслинова паста
  • 1 с. л. препечени ядки пиния или бадеми
  • 1 с. л. листа от босилек

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквичките се нарязват по дължина на парчета с дебелина 5 мм. Слагат се за 2 мин. във вряща подсолена вода, за да омекнат леко. Отцеждат се и се подсушават.

  2. 2.

    Моцарелата се настъргва на едро ренде и заедно с босилека се разбърква със сварения ориз. Подправя се на вкус.

  3. 3.

    Две парчета от тиквичките се слагат на кръст и в средата се слага по лъжица от ориза. Отгоре се слага по резенче домат. Тиквичките се загъват на стегнати пакетчета и се слагат в хладилника за 20 мин.

  4. 4.

    През това време се приготвя сосът. Разбиват се заедно зехтинът, лимоновият сок и маслиновата паста.

  5. 5.

    Грил или грил-тиган се загряват. Охладените пакетчета се намазват със зехтин и се запичат от всички страни. Сервират се горещи, залети със соса и поръсени с ядки от пиния и босилек.

Съвет:
 За да получите 1 ч. ч. сварен объл ориз, сварете ½ ч. ч. ориз в 1 ч. ч. вода за 10 - 12 мин.

Подходящи типове вина
Юли 2007
Още подобни рецепти
Коментари