Начало За нас Реклама Контакти

Harmonica събира своите приятели на 14 февруари в София

Снимка за Harmonica събира своите приятели на 14 февруари в София

Поводът е един – Диви и красиви – едно лудо събитие като празник на виното, любовта и зимата. А целта е Harmonica, популярният бранд за биологично произведени храни, да събере своите приятели, любими марки и каузи и да сподели с всеки свой гост желанието си за повече истински неща.

Тенис клуб Малеева (бул. „Н. Вапцаров“ 57) ще е домакин на радoстното събитие от 13:00 до 21:00 часа на 14 февруари, неделя.

За неделния следобед екипът на Harmonica внимателно е подбрал вкусни храни, пивки напитки, красиви подаръци, приятна музика, занимателни работилници за деца, активности с кауза, кино. Навън ще дими скара, вътре ще ухае на греяно вино.

Сред поканените за участие са и Мулти култи колектив, чиято кауза за интеграция на бежанците и мигрантите в България чрез храната се подкрепя от МЕНЮ. За да представят проекта Многообразието е вкусно, четирима готвачи по време на Диви и красиви ще предлагат типични за своята страна или за уменията си храни. Ето кои са те:

 · знаменития бежанец Фреди Бениамин от Ирак от ресторант „Ашурбанипал“ на Женския пазар, който ще предложи традиционни близкоизточни вкусотии като табуле, фатуш, хумус, ориз биряни, специално приготвено пиле с тайни подправки, зеленчукови банички самбусак и още! Освен, че е наистина страхотен готвач, Фреди е и калиграф и ще се радва да покаже и това изкуство, като напише на посетителите нещо хубаво на арабски. 

 · друг впечатляващ готвач е Гунджа Б. Чокхал от непалския ресторант „Гуркха“. Той носи кръвта на едноименните смели непалски воини, но призванието му е най-миролюбивото на света – приготвянето на храна. В неделя той ще направи автентични непалски момо с пилешко и зеленчукови хангама , поляти с невероятни сосове със сто и една билки.

 · истински майстор на изисканите френски торти е Хани Таук от сладкарница „Карамел“. Той е роден в Ливан, където изпълнява волята на семейството да завърши архитектура, но сърцето му все го тегли към сладкарството, затова решава да замине за Франция, където 7 г.. се учи да приготвя крехки кроасани, пухкави багети, изящни тарталети, сочни кишове, ароматни сладки и соленки. На събитието ще има пресни кроасани с масло и крем и много страхотни торти.

 · Майстор Даци от сръбския ресторан „Котилото“ ще се представя зад двуметрова скара на дървени въглища и цял ден ще пече пескавици, ущипци и подобни и ще ги сервира със сръбски разядки като каймак, айвар, и урнебес. 

от Меню Февр. 2016
Коментари