Начало За нас Реклама Контакти

Гурме зона 2013

Снимка за Гурме зона 2013
саса-дзуши, вид оши-дзуши

Не свързвайте гурме зоната с диета „Зоната“ на д-р Бари Сиърс, въпреки че имат някои допирни точки. Не я свързвайте и със сериала „Зоната на здрача“ или с някоя кибер-зона – няма нищо общо.

Гурме зона 2013 е вкусно пространство в палата №7 на пловдивския панаир, създадено, за да може гостите и участниците на Винария 2013, която се открива в сряда, на 3 април, да хапват качествена и интересна храна, приготвена от някои от най-добрите български (и не само) шеф-готвачи.

Апетитната територия ще действа от сряда до събота, от 11:00 до 15:00 часа, а генерален спонсор е Metro Cash&Carry България. Цената на 3 или 4-степенно меню е 15 лева. Да се намери храна на територията на панаира, която макар и далечно да се доближава като съотношение качество-цена до тази от гурме зоната, е мисия невъзможна - поне според досегашния ни опит. 

Основната бойна група професионални кулинари са топ готвачи от Варна: Петър Йоргов, Живко Димитров, Николай Василев и Ивайло Димитров. Освен тях пловдивчанинът Николай Боруков, шеф-готвач на ресторант Salt&Pepper, и известният ни шоколатиер Ради Стамболов ще се вихрят в последния ден на гурме зоната, събота, заедно с двама италиански готвачи – собственици на тратории в Пловдив.

А в първия ден на Винария 2013, сряда, японският майстор-готвач Такахиро Ятаго ще приготви меню от скаридени топчета, яйчен омлет по японски и оши-дзуши (вид суши).
 

от Меню Апр. 2013
Коментари