Начало За нас Реклама Контакти

Екофест на любовта и виното 2015

Снимка за Екофест на любовта и виното 2015

Фермерският пазар Римска стена ще празнува на 14 и 15 февруари с най-доброто от производителите.

Вино, подбрани храни директно от производителите, работилници, фото кът за романтични снимки – това е малка част от празничната програма, с която Фермерският пазар „Римска стена“ ще изненада гостите на тазгодишния Еко фест на любовта и виното. Всички са добре дошли на пазара на 14 и 15 февруари между 11 и 17 часа.

Организатори са Сдружение Устойчиво Общество и Хранкооп София с партньорството на menumag.bg, списание Менюburkanbank.net и ЕС “За Земята”.

Почитателите на чистата храна ще могат да се срещнат лично с производителите, не само в традиционния пазарен ден в събота, но и в неделя. Така празникът наистина ще бъде двоен за всички ценители на хубавото вино, отбраните деликатеси, здравословната храна и ръчно изработените подаръци.

Програмата в събота включва фермерски пазар с удължено работно време – до 17 часа, арт зона, фото кът за романтични срещи и снимки, работилница за щамповане на торбички.

В 12 часа започва кулинарната акция на МЛАДИ „За Земята“ под надслов Любовта минава през стомаха и всеки ще може да опита вкусна крем супа от зеленчуци в хлебче.

В същия час започва и записването в конкурса за домашни вина. В него всички са поканени да покажат най-доброто вино от избите си – без оцветители, подобрители и консерванти. В 15 часа веселото жури ще опита вината и ще коронова „Цар на виното“ по стара българска традиция.

Между 15 и 17 часа всички ценители на здравословната кухня ще могат да се включат в работилница за суров шоколад с Борислава Люцканова.

Празникът на лозарите и винарите ще бъде на почит през целия ден – с много дегустации и възможност за лична среща с производителите на любимата напитка на боговете.

В неделя програмата продължава с фермерски пазар през целия ден, работилници за суров шоколад и сърцати оригами картички. Ще има и теглене на томбола с награди, осигурени от производителите.
 

от Меню Февр. 2015
Коментари