Начало За нас Реклама Контакти

Фунийки от пушена сьомга, пълнени със сирене крема

Снимка за Фунийки от пушена сьомга, пълнени със сирене крема
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

За тютюневите изделия се твърди, че не били особено здравословни. Нашите пурички обаче можете спокойно да предложите дори и на най-взискателните си гости, които ще ги ометат на бърза ръка, без дори да се замислят, дали не вредят на здравето си. Защото комбинацията, която сме използвали за направата им, е направо пленителна!

СъставНеобходими продукти за 8-10 броя

  • 250 г фино нарязана пушена сьомга
  • 250 г сирене, тип крема или рикота
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 с. л. каперси или нарязани на дребно киели краставички
  • 1 червена чушка, нарязана на ситно
  • 1 ч. л. нарязан на ситно копър
  •   лимонов сок на вкус
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пушената сьомга се разделя на правоъгълни парчета.

  2. 2.

    Разбъркват се добре сиренето, лукът, чушката, каперсите, копърът, лимоновият сок, солта и пиперът. Полученият пълнеж се слага в основата на всяко парче риба и се завива на фунийка или пуричка.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари