Начало За нас Реклама Контакти

Желирани кайсиеви бонбони

Снимка за Желирани кайсиеви бонбони
20
Време за приготвяне: 20 минути + няколко часа за накисване и престой
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Желиращите свойства на пектина, който е с растителен произход, без проблеми правят използването на животински желатин в забавните плодови бонбони абсолютно ненужно.

СъставНеобходими продукти за около 20 броя

  • 200 г сушени кайсии
  • 300 мл портокалов сок
  • 350 г захар
  • 100 г глюкоза
  • 1 с. л. пектин
  • 8 г лимонена киселина
  • 1 ч. ч. кокосови стърготини или кристална захар за овалване
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Кайсиите се накисват за 1 нощ в портокаловия сок и се пасират.

  • 2.

    Форма за кекс се покрива с фолио и се намазва с олио.

  • 3.

    Пектинът се смесва със захарта, пасираните кайсии и глюкозата. Сместа се вари 5-6 мин. при непрекъснато разбъркване на умерен огън, докато се стопят захарта, пектинът и глюкозата. Отстранява се от огъня и се добавя лимонената киселина.

  • 4.

    Сипва се във формата и се оставя 1 нощ в хладилника да се стегне. Сместа може да се сипе в подходящи силиконови формички за бонбони, предварително намазани с мазнина. 

  • 5.

    Нарязва се на квадратчета с остър нож, намазан с олио. Бонбоните се овалват в кокосови стърготини или захар на кристали.
     


Подходящи типове вина
Март 2013
Още подобни рецепти
Коментари