Начало За нас Реклама Контакти

Виенски шницел

Снимка за Виенски шницел
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Най-вкусните шницели стават от вайсбрат, който е кръглият мускул на бута и се нарича още “фалшиво филе”.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 3 филии бял хляб
  • 800 г телешки вайсбрат
  • 4 с. л. брашно
  • 2 яйца
  • 2 с. л. масло
  • 2 с. л. олио
  •  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    За да са хрупкави шницелите, средата на хляба се стрива на дребни трохи, които се оставят да изсъхнат.

  2. 2.

    Месото се нарязва на 4 филии под лек ъгъл на мускулните влакна. Всяко парче се разчуква между два листа прозрачно фолио, докато достигне дебелина от 3 мм.

  3. 3.

    Всеки шницел се поръсва със сол и черен пипер, като се обтрива добре. Поръсва се с брашно и се изтупва. Потопява се в разбитите яйца и после в трохите. С помощта на тъпата страна на острието на ножа се оформя решетка. За да са приятно хрупкави, шницелите може да се сложат във фризера за 15 - 20 мин.

  4. 4.

    Маслото и олиото се разтопяват и щом се сгорещят се слагат шницелите. Пържат се на 120° С около 3-4 мин. от всяка страна.

  5. 5.

    Ако е необходимо, в тигана се прибавя още мазнина за останалите шницели. По традиция се сервират с картофена салата и резен лимон.
     


Подходящи типове вина
Ян. 2012
Още подобни рецепти
Коментари