Начало За нас Реклама Контакти

Веган трюфели

Снимка за Веган трюфели
30
Време за приготвяне: 30 минути + 4 часа за накисване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Повечето рецепти за десерти не са съобразени с нуждите на веганите, но това не важи за тези изкусителни бонбони без животински продукти. Специфичният подход към кашуто и липсата на захар придават на трюфелите необичайни и изключително приятни вкус и текстура.

СъставНеобходими продукти за около 30 броя

  1. 2 ч. ч. сурово кашу
  2. 1 ч. ч. стафиди
  3. 100 мл порто, друго десертно вино, коняк или вода
  4. 200 г фурми без костилки
  5. 3 с. л. какао
  6. 1 ч. ч. орехи, едро счукани
  7. 4 с. л. какао или кокосови стърготини за овалване
  8. за пълнежа:
  9. 1 с. л. сироп от агаве или мед
  10. 4 с. л. кокосови стърготини

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Кашуто се накисва за 4 часа в студена вода. Прецежда се.

  2. 2.

    Стафидите се мариноват във виното или се накисват във водата за 1 час. Прецеждат се.

  3. 3.

    В кухненски робот или пасатор се слагат нарязаните фурми, стафидите, кашуто и какаото. Ако има нужда, се добавят 1-2 с.л. вода или десертно вино, за да се получи пластична маса. Слагат се орехите. Оформят се 20 топчета.

  4. 4.

    За пълнежа сиропът от агаве се разбърква с кокосовите стърготини.

  5. 5.

    В топчетата се прави с лъжичка малък отвор и в него се слага пълнежът. Затварят се и се овалват в какао или кокосови стърготини.


Подходящи типове вина
Апр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари