Начало За нас Реклама Контакти

Веган овесени курабийки

Снимка за Веган овесени курабийки
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Десертите без каквато и да е съставка от животински произход са не само възможни, но и интригуващи, вдъхновяващи и изключително вкусни. 

СъставНеобходими продукти за 15 - 20 броя

  1. 1½ ч. ч. кафява захар
  2. 2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
  3. 1½ ч. ч. овесени ядки
  4. 2 с. л. ленено семе
  5. 1 пакетче бакпулвер
  6. 150 мл кокосово мляко
  7. 1 ч. л. ванилена есенция
  8. 30 мл ментов ликьор
  9. 180 мл олио от гроздови семки или лек зехтин
  10. 1½ ч. ч. орехи, нарязани
  11. 100 г сушени червени боровинки или стафиди
  12. 100 г тъмен шоколад 80%, нарязан на малки парченца
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В купа се смесват захарта, брашното, овесените ядки, лененото семе и бакпулверът. Отделно се разбъркват кокосовото мляко, ментовият ликьор, ванилената есенция и олиото.

  2. 2.

    Всичко се разбърква заедно. Трябва да се получи влажно тесто. Към него се прибавят орехите, боровинките и шоколадът.

  3. 3.

    От тестото се загребва с лъжица за сладолед и се пускат топки на по-голямо разстояние една от друга върху хартия за печене. Пекат се 11 - 15 мин. във фурна, загрята на 180˚ С. Отделят се от хартията, след като изстинат.
     


Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари