Начало За нас Реклама Контакти

Веган лимонови мъфини

Снимка за Веган лимонови мъфини
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна

Веган сладкишите са сравнително нова кулинарна тема в България, но пък и една от най-стремглаво развиващите се. Лимоновите мъфини по тази рецепта вкусно разкриват защо растителните сладости заслужават целия възможен интерес и наслада.

СъставНеобходими продукти за 12 - 14 броя

  1. 2 ч. ч. брашно от спелта или бяло пшенично брашно
  2. 1 с. л. бакпулвер
  3. ⅔ ч. ч. светлокафява захар
  4. 2 с. л. семена от мак
  5. 1 ч. л. ванилена захар
  6. ½ ч. л. сол
  7. 250 мл соево мляко
  8. 50 мл лимонов сок
  9. 125 мл олио от гроздови семки или друго растително олио
  10. 2 с. л. фино настъргана лимонова кора
  11. 100 г пъпеш, нарязан на кубчета
  12. за сиропа:
  13. 50 мл сок от лимон или портокал
  14. 100 мл вода
  15. 2 с. л. мед
  16. 1 ч. л. настъргана лимонова кора
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се пресява и се разбърква със захарта, бакпулвера, мака, ванилената захар и солта.

  2. 2.

    Соевото мляко се разбърква с лимоновия сок, добавят се олиото и кората от лимон.

  3. 3.

    Смесват се сухата и млечната смес. Разбърква се до хомогенно тесто. Слагат се кубчетата пъпеш. Сипва се в капсули за мъфини и се пече 22 - 27 мин. в предварително загрята фурна на 180° С.

  4. 4.

    За сиропа всички продукти се слагат заедно да заврат. След като поври 2-3 мин., внимателно се сиропират изстиналите мъфини.


Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари