Начало За нас Реклама Контакти

Унгарски гулаш

Снимка за Унгарски гулаш
120
Време за приготвяне: 120 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Това сочно телешко блюдо с много домати, чушки и лук е безспорният символ на унгарската кухня, преминал границите на родината си и вече превърнал се в световна кулинарна класика.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 с. л. зехтин
  2. 700 г телешки шол, нарязан на кубчета
  3. 2 с. л. брашно
  4. 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  5. 2 скилидки чесън, ситно накълцани
  6. 1 зелена чушка, нарязана на тънки ивици
  7. 1 червена чушка, нарязана на тънки ивици
  8. 2 с. л. доматено пюре
  9. 2 с. л. червен пипер
  10. 2 големи домата, обелени и нарязани на ситно
  11. 100 мл бяло вино
  12. 300 мл телешки, пилешки или зеленчуков бульон
  13. 4 с. л. ситно нарязан магданоз
  14. 4 с. л. заквасена сметана
  15.  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се разбърква с брашното и се изпържва на 2 порции до розово в загретия зехтин. Изважда се.

  2. 2.

    В същата мазнина се слагат лукът, чесънът и чушките и се разбъркват на умерен огън 4-5 мин.

  3. 3.

    Месото се връща при зеленчуците, добавят се червеният пипер и доматеното пюре. Разбъркват се 1-2 мин.

  4. 4.

    Слагат се доматите, виното и горещият бульон. Гулашът се покрива с капак и се оставя да къкри около 1,5 часа. Когато месото омекне, се подправя със сол и пипер на вкус и се разбърква със сметаната и магданоза.


Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари