Начало За нас Реклама Контакти

Тиквени сладки

Снимка за Тиквени сладки
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ароматният съюз между канела, джинджифил, карамфил и портокалова кора превръща тези нежни рохкави сладки с тиква в изискана, но лесно постижима глезотия за членовете на семейството ни от всички възрасти.

СъставНеобходими продукти за 40 броя

  1. 125 г масло
  2. 1 ч. ч. захар на фини кристали
  3. 1 яйце
  4. 1 ч. ч. печена пасирана тиква
  5. 2½ ч. ч. брашно
  6. 2 с. л. царевично брашно
  7. 2 ч. л. бакпулвер
  8. 1 ч. л. сода бикарбонат
  9. 1 ч. ч. стафиди
  10. ½ ч. ч. орехи, нарязани
  11. 1 ч. л. канела
  12. ⅓ ч. л. смлян карамфил
  13. ⅓ ч. л. смлян бахар
  14. ⅓ ч. л. смлян джинджифил
  15. 1 ч. л. настъргана портокалова кора
  16. за глазурата:
  17. 1 ч. ч. пудра захар
  18. 2 ч. л. прясно мляко
  19. 2 ч. л. глюкоза
  20. 1 щипка настъргана портокалова кора
  21.  оранжева сладкарска боя
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се разбива на крем със захарта. Добавят се яйцето и тиквата.

  2. 2.

    Брашното се пресява заедно с бакпулвера и содата. Разбърква се с царевичното брашно, подправките, стафидите и орехите. Смесват се тиквената и брашнената смес.

  3. 3.

    Върху хартия за печене с лъжица се сипват купчинки от сместа и се пекат 10 - 12 мин. на 190˚ С. Охлаждат се върху решетка.

  4. 4.

    За глазурата всички продукти се смесват добре в купа и сместа се оцветява с боята. Сладките се топват и се оставят да се отцедят върху решетка.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари