Начало За нас Реклама Контакти

Теменужени бисквити

Снимка за Теменужени бисквити
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Главен герой в тази необикновена рецепта са малките, но много красиви теменужени цветове. Техният вкус е пикантно сладък и деликатен, а самият десерт, в който участват, е лек и максимално изчистен откъм съставки.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г брашно
  • 2 ч.л. захар за тестото
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 1/2 ч.ч. заквасена сметана
  • 300 г краве масло
  • 30 цвята от теменужки
  • 1 белтък
  • 100 г фина захар на кристали

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се разбърква със солта, захарта и бакпулвера. Маслото се стрива на трохи с брашното. Слага се сметаната и се замесва бързо тесто. Ако има нужда, се прибавят още 2-3 с. л. брашно. Тестото се покрива и се слага за 30 мин. в хладилника.

  2. 2.

    Тестото се разточва на пласт с дебелина 5 мм и се нарязва на кръгчета. Слагат се да се пекат върху хартия за печене във фурна, загрята на 200° С, около 10 мин. Не бива да се зачервяват много.

  3. 3.

    Теменужките се измиват с вода, внимателно се подсушават и се отрязва зелената част възможно най-ниско.

  4. 4.

    Запечените сладки се намазват с белтък, отгоре се слага теменужката, отново се намазват с белтък с помощта на малка четка и се поръсват със захар. Слагат се да се изсушат във фурната на вентилатор на 50°С за около 30 мин.


Юли 2008
Още подобни рецепти
Коментари