Начало За нас Реклама Контакти

Телешко със зелен фасул и маслини

Снимка за Телешко със зелен фасул и маслини
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Трите основни съставки на тази рецепта - зелен фасул, телешко и черни маслини, освен че правят ястието много привлекателно на външен вид, се съчетават по изключително вкусен начин, за което, разбира се, помага и необичайната комбинация от соев сос, балсамов оцет и джинджифил.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г зелен фасул, пресен, замразен или консервиран
  • 3 с. л. олио
  • 200 г телешка кайма
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 ч. л. настърган джинджифил
  • 2 с. л. балсамов оцет
  • 1 с. л. соев сос
  • 100 г черни маслини, почистени от костилките
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Ако се използва пресен или замразен зелен фасул, се пуска във вряща подсолена вода, докато стане крехък. Ако е замразен – 2-3 мин. са достатъчни, а ако е пресен – 5 - 20 мин., в зависимост от сорта. Веднага се отцежда и се слага в ледена вода. Отцежда се и се подсушава.

  • 2.

    В загрятото олио се слага каймата и се разбърква непрекъснато 4-5 мин., за да се разбият големите бучки. Сипва се фасулът. Внимателно се обръща в тигана и се оставя за 3-4 мин., докато леко се зачерви.

  • 3.

    Добавят се маслините, чесънът и джинджифилът. Разбъркват се. Слагат се соевият сос и балсамовият оцет. Всичко се разбърква, подправя се със сол и се поднася.
     


Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари