Начало За нас Реклама Контакти

Телешко, задушено с мавруд и кайсии

Снимка за Телешко, задушено с мавруд и кайсии
150
Време за приготвяне: 150 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Лесно, но изключително атрактивно ястие, в което телешкото месо е приготвено по интересен и нестандартен начин. Комбинацията с кайсии му придава свежест и приятна киселина, а виното го прави сочно и крехко.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг телешки шол
  • 4 с. л. брашно
  • 1 ч. л. сол
  • 1 ч. л. смлян зелен пипер
  • 3 с. л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 2 ч. ч. мавруд или друго червено вино
  • 2 с. л. захар
  • 1 с. л. пълнозърнеста горчица
  • 300 г почистени твърди кайсии

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на хапки. Брашното се смесва със солта и пипера и се поставя в торбичка. Прибавя се месото и се разтръсква добре. Изважда се и се изтупва излишното брашно.

  2. 2.

    Зехтинът се загрява и в него се запържва месото. Изважда се и се добавят лукът и чесънът. След 2-3 мин. се сипват горчицата, захарта и виното. Подправя се на вкус. Връща се месото, захлупва се и се оставя да къкри около 2 часа, докато месото омекне. Добавят се кайсиите и след 10-15 мин. ястието се сваля от огъня.


Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари