Начало За нас Реклама Контакти

Телешки тажин

Снимка за Телешки тажин
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Много подправки, сушени плодове, зеленчуци, както и дълго, дълго готвене са основните характеристики, а и преимущества на берберските тажини. Макар да могат да се приготвят и без месо, оригиналните рецепти винаги се радват на вкусното му присъствие.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 500 г телешки шол, нарязан на кубчета
  • 3 с. л. олио
  • 2 глави лук, нарязани на полумесеци
  • 1 дафинов лист
  • 1 пръчица канела
  • ½ ч. л. смлян кимион
  • ½ ч. л. смлян кориандър
  • ½ ч. л. черен пипер
  • 400 г домати
  • 2 моркова, нарязани на кръгчета
  • 8 сушени сини сливи
  • 1 кубче MAGGI® бульон Телешки ребърца
  •  варен ориз за гарнитура

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Олиото се сгорещява и в него се запържва леко месото. Изважда се и се слагат лукът и подправките. Разбърква се, докато лукът омекне.

  2. 2.

    Доматите се обелват и се нарязват на ситно.

  3. 3.

    В тажин или друг огнеупорен съд се нареждат месото, лукът с подправките, морковите и сините сливи. Натрошава се кубчето MAGGI® бульон Телешки ребърца и се залива с 500 мл вряща вода. Добавят се и доматите. Ястието се покрива с капак или фолио и се слага да се пече на 180° С около 60 мин. или докато месото омекне. Накрая се оставя непокрито за 15-20 мин., за да се изпари течността и да се сгъсти. Сервира се с варен ориз.

Галерия
Подходящи типове вина
Окт. 2009
Още подобни рецепти
Коментари