Начало За нас Реклама Контакти

Телешки разсол с кашкавал

Снимка за Телешки разсол с кашкавал
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг телешки шол
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 2 моркова, нарязани на едро
  • 100 г целина, нарязана на кубчета
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч. л. черен пипер на зърна
  • 1 ч. л. мащерка
  • 3 с. л. олио
  • 2 с. л. брашно
  • 3 с. л. кисело мляко
  • 2 яйца
  • 200 г настърган кашкавал
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се измива и се слага да се вари с морковите, целината, дафиновия лист, мащерката, солта и черния пипер на зърна. Когато е готово, се нарязва на средно големи кубчета и се слага в тавичка.

  2. 2.

    В сгорещената мазнина се задушава за 2-3 мин. лукът, прибавя се брашното, леко се запържва, залива се с 2 ч.ч. от бульона, в който е вряло месото. Прибавя се и киселото мляко. След 4-5 мин. се сваля от огъня и се прибавят разбитите яйца.

  3. 3.

    С получения сос се залива месото и се поръсва с настъргания кашкавал. Запича се в загрята фурна за 10-15 мин. Поднася се топло, поръсено с пресен магданоз.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари