Начало За нас Реклама Контакти

Супа панадел

Снимка за Супа панадел
150
Време за приготвяне: 150 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Типичната средноевропейска супа със зимни зеленчуци, телешко месо и палачинки е популярно ястие в Чехия и Австрия.

СъставНеобходими продукти за 4 - 6 порции

  • за супата:
  • 500 г телешко месо с кости
  • 1,5 л вода
  • 1 ч. л. черен пипер на зърна
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • ½ глава целина, нарязана на кубчета
  • 1 морков, нарязан на кубчета
  • 1 с. л. пащърнак, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. сол
  • за палачинките:
  • 2 яйца
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 6 с. л. брашно
  • 2 с. л. краве масло
  • ½ ч. л. сол

Начин на приготвяне

  • 1.

    Месото се слага да се свари много добре в 1,5 л вода с черния пипер и лука за 2-3 часа. Обезкостява се, нарязва се и се връща в бульона, като се добавят целината, морковът и пащърнакът. Всички продукти се варят още 20 мин.

  • 2.

    През това време се приготвят палачинките. Яйцата се разбиват с брашното, прибавят се млякото и солта. Изпичат се 4-6 палачинки върху намазан с масло тиган. Навиват се на руло и се нарязват на тънки ивици.Супата се гарнира с палачинките и обилно поръсена с черен и червен пипер.


Подходящи типове вина
Ян. 2012
Още подобни рецепти
Коментари