Начало За нас Реклама Контакти

Супа от джолан

Снимка за Супа от  джолан
120
Време за приготвяне: 120 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Месото от телешкия джолан е много подгодящо за прости и вкусни ястия, които привличат с успокояващия и сгряващ тялото и душата уют.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг телешки джолан
  • 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
  • 5 печурки, нарязани на четвъртинки
  • 2 червени чушки, нарязани на ситно
  • 2 домата, обелени и нарязани на ситно
  • 3 с. л. олио
  • 1 с. л. брашно
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 3 с. л. нарязан магданоз
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Джоланът се залива с литър и половина студена вода и се слага на огъня. Когато заври, се посолява. Щом омекне месото, се прибавят гъбите и празът. След 10 минути се слагат чушките, а след още 5 мин. се слагат доматите.

  • 2.

    Месото от сварения джолан се отделя от костите, нарязва се и се връща в бульона.

  • 3.

    В загрятото олио се задушава лукът, слагат се брашното и червеният пипер. Чаша от бульона на супата се излива при непрекъснато разбъркване в брашнената смес и всичко се връща в супата. След като поври още 5 мин., е готова. Поднася се, поръсена със ситно нарязан магданоз и черен пипер.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари