Начало За нас Реклама Контакти

Студен шоколад

Снимка за Студен шоколад
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - концентрат

Това е традиционна разхладителна напитка от Мексико. В миналото се е правила със сок от млечна царевица, а днес използваме царевично нишесте и прясно мляко.

СъставНеобходими продукти за 5 порции

  • 100 г тъмен шоколад
  • ½ ч. ч. захар
  • 1 жълтък
  • 1 ч. ч. хладко прясно мляко
  • 1 ч. л. царевично нишесте
  • 1 к. л. индийско орехче
  • 1 л ледено прясно мляко
  •   ванилова есенция
  • щипка канела
  • щипка сол

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Жълтъците се разбиват с 3 с.л. захар, прибавя се нишестето и 1 ч.ч. прясно мляко. Сместа се слага на слаб огън да се сгъсти като крем при непрекъснато разбъркване.

  2. 2.

    Към врящата смес се прибавят останалата захар и начупеният на малки парченца шоколад. Бърка се, докато се разтопят.

  3. 3.

    Добавя се останалото ледено прясно мляко. Шоколадът се сервира във високи чаши, поръсен с канела и индийско орехче.

Съвет:
Студеният шоколад става още по-вкусен и ободряващ, ако се прибави към него чашка силно кафе.

Февр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари