Начало За нас Реклама Контакти

Топъл шоколад

Снимка за Топъл шоколад
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Шоколадът ни прави щастливи, а топлината ни кара да се чувстваме уютно и спокойно, затова едва ли има по-добър избор за всяко време на деня от чаша топъл шоколад.

СъставНеобходими продукти за 4-5 чаши

  • 600 мл прясно мляко
  • 200 мл сметана 35%
  • 1 пръчка канела
  • 120 г тъмен шоколад, нарязан на малки парченца
  • 120 г млечен шоколад, нарязан на малки парченца
  • 1 ч. л. разтворимо кафе, по желание
  • 1 ч. л. бурбонска ванилова захар
  •  

Начин на приготвяне

  • 1.

    Млякото и сметаната се смесват и се кипват заедно с канелата. Шоколадите се смесват в купа и се заливат с млечната смес. Разбъркват се, докато се стопят. Слагат се ваниловата захар и кафето и се сервира.

  • 2.

    За да се получи пяна, горещият шоколад се разбива с пасатор, като накрайникът е потопен на 1 см под повърхността на напитката. 

Май 2014
Още подобни рецепти
Коментари