Начало За нас Реклама Контакти

Спагети ала путанеска

Снимка за Спагети ала путанеска
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази дъхава южноиталианска класика е едно от най-чистите въплъщения на средиземноморския вкус. Историите за създаването й са много, но най-популярната е за една дама с леко поведение или puttana, на която се наложило да приготви набързо паста за гости с каквото било останало по шкафовете и метнала в тигана няколко маслини, каперси, доматчета, чесън, люта чушка и филенца аншоа. Получил се невероятно добър резултат - уверете се сами.

СъставНеобходими продукти за 4 - 6 порции

  • 500 г спагети
  • 3 с. л. зехтин
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 2 с. л. каперси
  • 1 ч. ч. черни маслини, нарязани
  • 10 филета аншоа в олио, едро нарязани
  • 1 малка червена люта сушена чушка, натрошена
  • 1 с. л. сух риган
  • 800 г консервирани домати
  • 2 с. л. пресен босилек, нарязан
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    В сгорещения зехтин се слагат чесънът, каперсите, маслините, аншоата, лютата чушка и риганът. Разбъркват се 2-3 мин., добавят се доматите и сосът се оставя да къкри 4-5 мин. Овкусява се със сол и черен пипер.

  • 2.

    Спагетите се сваряват според инструкциите на опаковката.

  • 3.

    Отцеждат се и се слагат в соса.

  • 4.

    Поръсват се с босилека и малко зехтин.


Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари