Начало За нас Реклама Контакти

Шоколадови трюфели

Снимка за Шоколадови трюфели
25
Време за приготвяне: 25 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - концентрат

Днес може и да не е празник, но утрешния ден със сигурност ще стане, ако безстрашно се захванете с приготвянето на нежни и уханни трюфели по нашата рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г тъмен шоколад
  • 200 г сметана
  • 40 г масло
  • 3 с. л. ликьор или коняк, по желание
  •   какао, пудра захар, бадеми за овалване

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Ганашът се приготвя от предния ден. Шоколадът се начупва на малки парченца, маслото се нарязва на кубчета.

  2. 2.

    Сметаната се загрява, когато е почти завряла се прибавя шоколадът, като се разбърква с вилица. Когато се разтопи, се прибавят маслото и ликьорът, разбърква се, докато сместа стане гладка и се покрива с пластмасово фолио. Слага се в хладилника.

  3. 3.

    На другия ден от сместа се правят топчета, които се овалват в какао, пудра захар или бадеми. Връщат се в хладилника за 30 мин. и са готови за поднасяне.


Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари