Начало За нас Реклама Контакти

Шоколадови купички

Снимка за Шоколадови купички
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Фините и леки десерти се радват на все повече почитатели и това предложение е за всички тях. Купичките от белтък, какао, масло и брашно са с нежна сметанова плънка с аромат на ром.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • белтък
  • 100 г пудра захар
  • 1 с.л. ром
  • 100 г разтопено краве масло
  • 90 г брашно
  • 3 с. л. какао
  • за плънката:
  • 100 мл течна сметана
  • 100 г заквасена сметана
  • 2 с. л. пудра захар
  • 100 г замразени горски плодове
  • 2 с. л. захар
  • 1 с. л. ром

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Белтъкът се разбива със захарта. Добавят се маслото и ромът, след което се сипват пресятото брашно и какаото.

  2. 2.

    С помощта на лъжица върху хартия за печене от тестото се правят кръгове с диаметър 5 см. Слагат се да се пекат в загрята фурна на 200° С около 5 мин. Още докато са горещи и гъвкави, се слагат на дъното на подходящи чаши, за да придобият форма на купички. След като изстинат и се втвърдят, се изваждат. Пекат се не повече от 4-5 наведнъж, за да не се стегнат предварително.

  3. 3.

    Двата вида сметана се разбиват с пудрата захар. С получения крем се пълнят купичките, преди да се сервират.

  4. 4.

    Замразените плодове, ромът и захарта се слагат в малък тиган на котлона. Оставят се да поврат 2-3 мин. и с получения сос се гарнира крема.

Февр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари