Начало За нас Реклама Контакти

Шиш кебап

Снимка за Шиш кебап
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Рецептите за шиш кебап обикновено изискват скара, но нашето по-сочно предложение се изпържва за кратко време.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г телешко месо
  • 3 домата
  • 1 глава лук, нарязана на кръгчета
  • 1 патладжан
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 3 с. л. масло
  • 2 с. л. олио
  • 2 ч. ч. телешки бульон
  • 2 яйца
  • 1 с. л. брашно
  • 1 ч. л. червен пипер
  •  сол и черен пипер на вкус
  • 8 дървени шишчета
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Шишчетата се накисват за един час в студена вода. Месото се нарязва на малки кубчета и се посолява. Доматите и патладжанът също се нарязват на кубчета. Патладжанът се посолява и след 15 мин. се измива от горчивия сок. Чушките се нарязват на парчета.

  2. 2.

    На шишовете се нанизват парчета от месото, лукът, патладжанът, чушките и доматите.

  3. 3.

    Нанизаните шишчета се изпържват в половината смесените масло и олио, добавят им се телешкият бульон, сол и черен пипер на вкус и се оставят за 40 мин. да се задушат.

  4. 4.

    Разбиват се яйцата с брашното и червеният пипер. Шишчетата се отцеждат, потопят се в яйчната смес и отново се изпържват в останалата мазнина. Сервират се с прясна салата и топъл хляб.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2011
Още подобни рецепти
Коментари