Начало За нас Реклама Контакти

Рибни пакетчета

Снимка за Рибни пакетчета
45
Време за приготвяне: 45 минути
II
Степен на трудност - Средна

Както знаем, едно време писмата не са били слагани в плик, а са се навивали на руло и са се запечатвали с восък. След това куриер е пренасял тези свитъци от едно място до друго. В днешно време почти никой не пише вече писма на хартия, а пък свитъците и восъчните печати, изработени под формата на масивен пръстен, са останали само спомен. Защо да не възкресите старите порядки и да изпратите на челядта едно такова вкусно послание? Малките ще дотичат на мига!

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 6 филета от херинга, аншоа или друга дребна риба
  • 1 ч. ч. сварен ориз
  • 1 настърган морков
  • 1 ч. л. настърган джинджифил, по желание
  • 1 с. л. нарязан копър
  • 3 с. л. сок от лимон
  • 1 ч. ч. портокалов сок
  • 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  • 4 с. л. стопено масло
  • 1 ½ с. л. брашно
  • 6 зелени пера от лук
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зелените лукови пера се попарват за 1 мин. във вряща вода.

  2. 2.

    Смесват се оризът, морковът, копърът, 1 с.л. от маслото, лимоновата кора и се посоляват на вкус.

  3. 3.

    Всяко парче риба се посолява леко, от вътрешната страна се разпределя плънката, навива се на стегнато руло и се завързва с луковите пера. Всяко рулце се намазва с масло и се пекат във фурна на 180°С около 20 мин.

  4. 4.

    В останалото сгорещено масло се слага брашното, разбърква се и се наливат портокаловият и лимоновият сок. Сосът се бърка, докато се посгъсти. Подправя се със сол на вкус.


Окт. 2007
Още подобни рецепти
Коментари