Начало За нас Реклама Контакти

Рафаело а ла Меню

Снимка за Рафаело а ла Меню
60
Време за приготвяне: 60 мин. + поне един час за охлаждане
II
Степен на трудност - Средна

Да, много по-лесно е хрупкавите бели бонбони с кокосови стърготини и бадеми да се купят от магазина, но ние знаем, че няма да устоите на изкушението сами да приготвите тези сферични хапки щастие.

СъставНеобходими продукти за 25 броя

  1. 25 запечени обелени бадема
  2. 100 мл подсладено кондензирано мляко
  3. 50 г кокосово, какаово или краве масло
  4. 250 г бял шоколад
  5. 2 с. л. кокосови стърготини
  6. за овалване:
  7. 1 ч. ч. натрошени вафлени кори, например от фунийки за сладолед, или натурален корнфлейкс
  8. 150 г бял шоколад
  9. 1 с. л. кокосово, какаово или краве масло
  10. 1 ч. ч. кокосови стърготини

Начин на приготвяне

  1. 1.

    На водна баня се загряват маслото и кондензираното мляко, докато маслото се стопи и сместа добре се сгорещи. Добавя се към нарязания бял шоколад и се разбърква добре. Смесва се с кокосовите стърготини, охлажда се на стайна температура, докато леко започне да се втвърдява.

  2. 2.

    От сместа се оформят топчици, в които се слага по един бадем и се овалват във вафлените кори. Слагат се да се втвърдят в хладилника.

  3. 3.

    Белият шоколад за овалване се стопява заедно с маслото на водна баня и в него се потопяват бонбоните. Отцеждат се, овалват се в кокосови стърготини и се слагат да се втвърдят.


Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари