Начало За нас Реклама Контакти

Пролетно минестроне с ръчна паста

Снимка за Пролетно минестроне с ръчна паста
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта

Домашната паста не е невъзможна мисия – милиони италианци се справят идеално. Дайте си шанс и пригответе тази свежа зеленчукова супа.

СъставНеобходими продукти за 4 - 6 порции

  1. за пастата:
  2. 1 ч. ч. брашно
  3. 1 голямо яйце
  4. ½ ч. л. сол
  5. 2 с. л. грис от твърда пшеница
  6. за супата:
  7. 2 с. л. зехтин
  8. 1 връзка пресен лук, ситно нарязан
  9. 1 връзка пресен чесън, ситно нарязан
  10. 400 г пресни картофи, нарязани на кубчета
  11. 2 домата, нарязани на кубчета
  12. 1 ч. ч. нахут, сварен
  13. 2 л зеленчуков бульон
  14. 1 ч. ч. зелен грах, пресен или замразен
  15. 400 г аспержи, нарязани на парчета по 1 см
  16. 200 г зелени листни зеленчуци – спанак, рукола, коприва, киселец, нарязани на ивици
  17. за соса:
  18. 2 скилидки чесън
  19. 4 с. л. лимонов сок
  20. 4 с. л. зехтин
  21. 2 с. л. листа от босилек или магданоз
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се разбърква със солта, слага се яйцето и се замесва на твърдо тесто. Оставя се да престои 20 мин. Разточва се на много тънка кора, като се ръси щедро с грис от твърда пшеница. Листът се навива на руло и се нарязва на много тънки ивици. Разстилат се върху дъска, за да позасъхнат 20 - 30 мин.

  2. 2.

    Зехтинът се загрява и в него се слагат лукът и чесънът, разбъркват се, докато завехнат. Слагат се картофите, разбъркват се и се добавят доматите и нахутът. Заливат се с бульона. Супата се оставя да поври 10 мин., докато омекнат картофите. Слагат се грахът и аспержите. След 2 мин. се прибавят листните зеленчуци и пастата. След 4 мин. супата е готова.

  3. 3.

    Сосът се приготвя, като всички продукти се пасират заедно. Всяка купичка със супа се залива с лъжица от соса и се поднася.
     


Видео
Подходящи типове вина
Апр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари