Начало За нас Реклама Контакти

Препечени хлебчета с хамон и моцарела

Снимка за Препечени хлебчета с хамон и моцарела
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сандвичите са и винаги ще бъдат важна част от почти всяко официално или спонтанно събиране с похапване. Но за да разнообразите традиционния набор от тези парти маниаци, натъпчете ги с хамон и моцарела и средиземноморския им дух веднага ще си каже веселата и непринудена дума.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 тънки филии бял хляб
  • ½ топка моцарела
  • 40 г съвсем тънко нарязан хамон
  • 1 с. л. зехтин
  • 2-3 капки трюфелово олио
  • за тапенадето:
  • 20  ароматни черни маслини
  • 1 ч. л. каперси
  • ½ ч. л. лимонов сок
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. ситно скълцан лук

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслините се почистват от костилките и се пасират заедно с каперсите, лимоновия сок, зехтина и лука. Филийките хляб се нарязват на триъгълници и се намазват с тапенадето.

  2. 2.

    Филийките се покриват с резен моцарела и хамон и се слепват две по две като сандвичи.

  3. 3.

    Смесват се зехтинът и трюфеловото олио и с помощта на четка се нанася по филиите. Запичат се от двете страни на грил или в сгорещен тиган.


Подходящи типове вина
Ян. 2012
Още подобни рецепти
Коментари