Начало За нас Реклама Контакти

Паста със спанак и козе сирене

Снимка за Паста със спанак и козе сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Необичайното използване на листата за лазаня в тази рецепта с класическа комбинация от спанак и сирене прави любимата на мнозина обедна филия хляб излишна и прекомерна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 12 листа лазаня или друг вид паста
  2. 1 с. л. масло
  3. 1 с. л. зехтин
  4. 4 скилидки чесън, ситно нарязани
  5. 200 г спанак
  6. 100 г натурални маслини, нарязани на резенчета
  7. 200 г козе сирене, натрошено
  8.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Листата лазаня се сваряват за 3-4 мин. във вряща подсолена вода до ал денте.

  2. 2.

    В тиган се сгорещяват маслото и зехтинът, слага се чесънът, разбърква се, докато стане ароматен, добавят се спанакът, маслините и черен пипер на вкус и се размесва, докато спанакът леко завехне. Отстранява се от огъня, слага се сиренето и леко се разбърква, за да се затопли.

  3. 3.

    Листата лазаня се подреждат в чинии по 3, като между тях се слага от спаначената плънка.


Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари