Начало За нас Реклама Контакти

Паста с пилешки дробчета

Снимка за Паста с пилешки дробчета
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Кой е казал, че пилешките дреболии могат да се готвят само в масло? Всъщност от тях се получава един истински апетитен сос за паста, особено ако е допълнен с малко гъби и зеленчуци.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г паста - фарфале, конкилие или др.
  • 2 с.л. олио
  • 3 стръка пресен лук, нарязани на ситно
  • 1 зелена чушка, нарязана на кубчета
  • 100 г консервирани гъби
  • 250 г пилешки дробчета
  • 1 ч.ч. домати от консерва, нарязани на кубчета
  • 2 стръка мащерка
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пастата се слага да се свари според инструкциите на опаковката. Прецежда се.

  2. 2.

    В загрятото олио се запържва леко лукът. Добавят се дробчетата, без да се нарязват предварително, и се разбъркват 3-4 мин., докато си сменят цвета.

  3. 3.

    Сипват се гъбите, доматите, мащерката и всичко се подправя със сол и пипер на вкус. След като поври 3-4 мин., дробчетата се изваждат, нарязват се на парченца, връщат се в соса и се добавя пастата. Разбърква се и се сервира.


Подходящи типове вина
Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари