Начало За нас Реклама Контакти

Паста с гъби и тиквички

Снимка за Паста с гъби и тиквички
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

След тежък ден на работа много често не ни е до готвене. Но все пак трябва да се хапне нещо, защото инак рискуваме стачка от страна на домочадието. И ако не искаме да прибягваме до готови храни или доставки по домовете, спасението в много случаи са макаронените изделия. Да свариш паста е едно от най-лесните неща, стига да спазваш правилото да не ги направиш на каша. Малко по-сложничко стои въпросът със соса, но пък нашата заливка е толкова лесна, че няма да ви отнеме много от ценното време за почивка.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г паста спирали
  • 2 с. л. зехтин или масло
  • 1 скилидка чесън, нарязан на ситно
  • 200 г печурки, нарязани на резени
  • 3 тиквички, настъргани на едро ренде
  • 1 морков, настърган на едро ренде
  • 1 с. л. прясна мащерка или босилек
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус
  • 4 с. л. пармезан или твърд кашкавал за сервиране, по желание

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Спиралите се слагат във вряща подсолена вода да се сварят, според инструкцията на опаковката.

  2. 2.

    През това време в загрятото масло се слага чесънът и се разбърква 1 мин., докато стане ароматен. Прибавят се гъбите и се разбъркват 3 мин. на силен огън. Прибавят се морковът и тиквичките и се разбъркват 5 мин. Зеленчуците се овкусяват със сол и пипер.

  3. 3.

    Спиралите се отцеждат и се слагат в соса. Разбъркват се и се сервират, поръсени със сиренето.

Идея!
Ако желаете сосът да е по-кремообразен, добавете няколко лъжици сметана.

Авг. 2007
Още подобни рецепти
Коментари