Начало За нас Реклама Контакти

Оризови спагети с телешко и броколи

Снимка за Оризови спагети с телешко и броколи
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Готвенето в уок изисква много висока температура, която трудно се достига от електрическите котлони. Затова последователното готвене на малки порции продукти, така че да не намаляват рязко градусите, е подходящ метод, ако не разполагате с газова печка.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 250 г плоски оризови спагети
  • 3 с. л. олио
  • ½ червенa люта чушка, нарязана на ситно
  • 500 г телешка флейка или шол, нарязани на тънки пръчици
  • 400 г броколи, разделено на розички
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 ч. л. нарязан пресен босилек
  • 1 с. л. настърган джинджифил или паста от джинджифил
  • 5 с. л. соев сос

Начин на приготвяне

  • 1.

    Оризовите спагети се приготвят според инструкциите на опаковката. Отцеждат се. 

  • 2.

    В уок се загрява се 1 с. л. от олиото, слагат се чушката, половината джинджифил и спагетите. Разбъркват се и се изваждат от тигана. Държат се на топло.

  • 3.

    В същия уок се загрява 1 с. л. от олиото и се слага месото. Разбърква се 2 мин. Изважда се и се държи на топло.

  • 4.

    В останалото олио се слагат за 1 мин. лукът, чесънът и останалият джинджифил. Слага се броколито. След около минута се връща месото. След още 1 мин. се слага соевият сос. Разбърква се и се сервира върху спагетите.


Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари