Начало За нас Реклама Контакти

Орехова закуска

Снимка за Орехова закуска
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази рецепта е една от любимите на шеф-готвача на "Меню". Ивелина често приготвяла за закуска тези ароматни кифлички, още докато била ученичка.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 ч. ч. кисело мляко
  2. 1 ч. л. сода бикарбонат
  3. 1 ч. ч. фина кристална захар
  4. 125 г масло или олио
  5. 1 ч. л фино настъргана лимонова кора
  6. 3 ч. ч. брашно
  7. 1 ч. ч. счукани орехи
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Млякото се разбърква със содата, лимоновата кора и захарта.

  2. 2.

    Брашното се пресява и се стрива на трохи с маслото. Добавя се млечната смес. Разбърква се на лепкаво тесто.

  3. 3.

    От тестото се гребва с лъжица топче с големина на орех и се пуска в купа върху счуканите орехи. Овалва се добре и се подрежда в намаслена тавичка. Всички топчета се подреждат на разстояние 1 см едно от друго.

  4. 4.

    Изпичат се в загрята фурна на 180° С за 20 мин. или докато леко се зачервят. Поднасят се с кисело мляко с мед и канела или айрян.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2012
Още подобни рецепти
Коментари