Начало За нас Реклама Контакти

Нудъли с пиле и фъстъчен сос

Снимка за Нудъли с пиле и фъстъчен сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ароматна и лесна за приготвяне, тази рецепта отнема само половин час, но още с първата хапка повежда сетивата към екзотичните си индонезийски корени.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 200 г оризови нудъли
  2. 200 г пилешки гърди
  3. 1 ч. л. кора от лайм или лимон
  4. 1 зелена люта чушка, фино нарязана
  5. 2 стръка пресен лук, ситно нарязани
  6. 1 малка краставица
  7.  черен пипер на вкус
  8. за соса:
  9. 100 г белени запечени фъстъци
  10. 1 скилидка чесън, обелена
  11. 1 ч. л. сусамово олио
  12. 1 с. л. кафява захар
  13. 2 с. л. соев сос
  14. 100 г пюре от тамаринд
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пилешките гърди се поръсват с кората от лайм и черен пипер и се сваряват на пара за 10 мин. Охлаждат се и се накъсват на ивици.

  2. 2.

    Продуктите за соса се заливат с 50 мл вода и се пасират заедно.

  3. 3.

    Нудълите се слагат във вряща подсолена вода и се сваряват според инструкциите на опаковката. Отцеждат се и горещи се объркват с половината от соса.

  4. 4.

    Гарнират се с пилешките гърди, краставицата, нарязана на резени, лютата чушка и останалия сос.
     


Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари