Начало За нас Реклама Контакти

Ньоки с рикота и салвия

Снимка за Ньоки с рикота и салвия
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ньоките са нежна и хранителна паста, а освен това се приготвят лесно и доста бързо.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г рикота или фина извара
  2. 800 г брашно
  3. 60 г пармиджано, фино настъргано
  4. 1 яйце
  5. 4 листа салвия, ситно нарязани
  6. за гарниране:
  7. 100 г масло
  8. 50 г пармиджано
  9. 2 листа салвия
  10.  сол и бял пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В тенджера се слагат да заврат 2 л вода с 2 ч. л. сол.

  2. 2.

    В тиган се загряват маслото и салвията за гарниране.

  3. 3.

    Рикотата се смесва с леко разбитите яйца, салвията и черен пипер на вкус. Отгоре се пресява брашното, разбърква се. Накрая се слага пармиджаното. Посолява се на вкус и се разбърква добре.

  4. 4.

    С лъжица се гребва от сместа с рикотата и се пуска в леко врящата вода. Поставят се по 8 - 10 ньоки да се варят наведнъж. Оставят се 5 мин. на тих огън.

  5. 5.

    Отцеждат се и веднага се пускат в тигана със стопеното масло. Без да се разбъркват, се разтръскват, за да се обърнат в маслото. Поръсват се щедро с пармиджано и се сервират веднага.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2012
Още подобни рецепти
Коментари