Начало За нас Реклама Контакти

Мармалад от кайсии и банани

Снимка за Мармалад от кайсии и банани
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Комбинацията от ароматите на кайсиите и бананите вече няма да е привилегия само на лятото, ако приготвите тази рецепта за фин мармалад.

СъставНеобходими продукти за 3 бурканчета от 400 мл

Начин на приготвяне

  • 1.

    Измийте кайсиите, махнете костилките, нарежете ги на дребни парченца и претеглете 500 г. Обелете бананите, нарежете ги на дребни парченца и отмерете 500 г.

  • 2.

    Смесете плодовете и лимонената киселина Dr. Oetker в подходящ за варене съд.

  • 3.

    Разбъркайте 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 Dr. Oetker и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Мармаладът трябва да ври 3 – 5 минути при непрекъснато бъркане.

  • 4.

    По желание може да отстраните пяната. Свалете мармалада от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.

  •  .

    Още предложения и съвети на www.oetker.bg

Идея: Заменете 100 г от кайсиите със 100 мл ликьор от кайсии.

Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари