Начало За нас Реклама Контакти

Маринован телешки стек със зеленчуци на грил

Снимка за Маринован телешки стек със зеленчуци на грил
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Кивито, освен многобройни други полезни вещества, съдържа и известно количество ензими, които могат да разграждат протеините. Затова зелените плодове са чудесна съставка за маринати, както можете да се убедите, ако приготвите този телешки стек.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 4 парчета телешко бонфиле х 150 г
  • 4 плода киви
  • 4 с.л. зехтин
  1.  сол на вкус
  2.  шарен пипер на вкус
  • за гарниране:
  • 1 тиквичка
  • 1 патладжан
  • 4 гъби
  • 1 чушка
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 1 клонче розмарин
  • 1 скилидка чесън, наряза на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Кивито се настъргва и с него се намазват филетата от всички страни. Оставят се да постоят 2-3 часа на стайна температура. След това се подсушават, намазват се със зехтина и се подправят със сол и пипер на вкус.

  2. 2.

    Зеленчуците се нарязват на тънки резени и се мариноват за 20 мин. в зехтина, балсамовия оцет, нарязания на ситно розмарин и чесъна. Изпичат се на скара или в загрят грил-тиган, като марината се запазва и се оставя да овкуси изпечените зеленчуци.

  3. 3.

    Месото се слага да се запече в добре сгорещен тиган по 3 мин. от всяка страна. Оставя се да починат 3-4 мин. преди сервиране.

  4. 4.

    Филетата се гарнират със зеленчуците.

Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари